Uniform

Uniform

Net als elke andere jeugdbeweging heeft FOS Open Scouting een eigen uniform. Met het donkerblauwe hemd kan iedereen zien dat je lid bent van één en dezelfde groep.

Een hemd is ook een weerspiegeling van je scoutscarrière. Met je kentekens toon je in welke tak je zit en welke vaardigheidsbadges je behaalde. De juiste plaats voor je kentekens, kan je zien op de afbeelding hieronder.

Het uniform is stevige speelkledij, waarin je kan ravotten en rennen, en zelfs vuil mag worden.

In onze eenheid mag je vanaf de welpentak een hemd dragen. Voor bevers volstaat het om een das en t-shirt van de eenheid te dragen.

Vanaf het eerste jaar dat je naar de welpen gaat mag je ook een uniform dragen. Je draagt naast alle andere badges ook de welpenbadge. Je kan dan ook eindelijk ook badges en sterren verdienen. Deze kunnen verdiend worden op speciale activiteiten en op kamp. Het is ook mogelijk om een wolfje te verdienen. Een wolfje verdien je door minstens 3 badges en 2 sterren te behalen. Een wolfje mag je je hele scouts carrière op je hemd laten hangen. Vanaf je naar de JGV's gaat moeten de welpenbadges en sterren er helaas af.

Maar geen nood! Ook bij de jong gids / verkenners kan je badges verdienen. Als JGV mag je ook je welpenbadge vervangen voor een JGV's/OGV's verkenners of gidsen badge. Vanaf de jong gids / verkenners kan je ook beginnen aan je teervoet. De teervoet is een badge waarvoor 50 verschillende opdrachten uitgevoerd moeten worden. Deze badge is een hele grote eer en mag voor altijd op je scoutshemd blijven hangen!

Wanneer je overgaat naar de oud gids / verkenners gaan alle JGV's-badges er weer af en kan je met een schone lei beginnen. Je kan nieuwe badges verdienen en verder werken aan je teervoet.

Tot dan!
Groetjes, het fosshop team.
Shannen, Sarah, Angelo en Siebe

Toelichting uniform
  1. Kenteken van FOS Open Scouting
  2. Provinciebandje
  3. Eenheidskenteken
  4. Jaarkenteken
  5. Belofte-kenteken
  6. Teervoet
  7. Welpenbadge, jong gids / JGV badge / OGV badge
  8. Kenteken België

Shop

Normaal gezien is de fosshop elke zaterdag open vanaf 17u. Omwille van corona kunnen we echter niet met zekerheid zeggen dat de fosshop elke week open zal zijn. Mondmasker is verplicht, alcoholische handgel om te desinfecteren is voorzien. Contacteer ons bij vragen gerust via fosshop@fos207.be.

Uniformmaat 28-32 40,00
Uniformmaat 34-48 40,00
T-shirt 207e FOS “De Eekhoorn” Kindermaten 12,00
T-shirt 207e FOS “De Eekhoorn” Volwassen maten 15,00
Das 10,00
Badges welpen/gidsen-verkenners 1,40
Wolfje 1,50
Ster 2,25
Kenteken FOS Open Scouting België 1,50
Belofteteken FOS Open Scouting 1,50
Eenheidsteken 2,50
Jaarteken 1,50
Provincie "West-Vlaanderen" 0,50
Kenteken Verkenner (jongens) 3,00
Kenteken Gidsen (meisjes) 3,00

Contact

Wil je iets kopen of heb je een vraag? Contacteer dan één van onze FOS shop verantwoordelijke via fosshop@fos207.be of geef een belletje.

Tayra
FOS shop verantwoordelijke

Trouwhartige Tayra
Shannen De Loof

0499/36.97.56
Zwaan
FOS shop verantwoordelijke

Altruïstische Zwaan
Sarah Steevens

0494/99.54.24
Jaguar
FOS shop verantwoordelijke

Vaardige Jaguar
Angelo Vermeyen

0472012432
Lemming
FOS shop verantwoordelijke

Attentvolle Lemming
Siebe Coene

0486/14.33.38